Beseda se spisovatelem Michalem Čagánkem

14.03.2013 11:01

 

V úterý 12. března 2013 v 10:00 hodin v multifunkčním sále ZŠ Strání se uskutečnila beseda se spisovatelem Michalem Čagánkem. Narodil se 15. srpna 1978 v Nezdenicích,  je český básník a prozaik, autor aforismů, pohádek povídek, románů a písní. Tato beseda byla určena pro II. stupeň ZŠ.

Autor zaujal čtením ze své tvorby, především básničkami, povídkami a také byl představen jeho nový román „Malá“,  který byl vydán a poprvé pokřtěn na podzim roku 2012.

Je to poetický příběh v duchu tradice Malého prince A. de Saint Exupéry. Na první pohled je Blanka docela obyčejné děvčátko, jakých jsou v Praze tisíce. Čím je však doopravdy? Skutečně přišla na Zem z planety Nauhir, o které tak často nadšeně vypraví? Odpověď naleznete v knize, kterou pro Vás toto sotva pětileté děvčátko za pomoci svých velkých přátel vytvořilo.

K jeho koníčkům patří kytara, kterou si vzal s sebou, žákům na ni zahrál a zpestřil jim tak besedu. Na závěr dostali prostor pro dotazy, čehož zvídaví studenti využili.

Odpoledne proběhla v místní knihovně autogramiáda knih. Děti i dospělí chodili se svými památníky, aby jim napsal věnování. Někteří si dokonce zakoupili jeho knihy či básně s autorským podpisem.