Čtení pomáhá - soutěž pro třídy

11.01.2016 13:33

 

 

O projektu:

Cílem projektu Čtení pomáhá je spojit potěšení ze čtení s radostí z pomoci druhým.

Projekt je určen žákům základních a středních škol.  Ti si mohou ze seznamů knih, které jsou rozděleny do tří kategorií podle věku čtenáře (1. - 5. třída, 6. - 9. třída, střední škola) vybrat knihu, kterou si přečtou. Po přečtení knihy je třeba zodpovědět několik otázek vztahujícíh se ke knize a za správné odpovědi budou odměněni kreditem 50 Kč. 

Tuto odměnu nelze vyzvednout v hotovosti, můžete ji však věnovat někomu, kdo čeká na vaši pomoc. Věnujte ji třeba na výcvik pejska, který pomůže postiženému člověku, na speciální kolo pro maminku, která nemůže chodit, nebo na operace, které vrátí zrak africkým dětem.

Více na www.ctenipomaha.cz

 

O soutěži:

 

Soutěžte o titul Čtenářů roku, a vyhrajte pro svoji třídu věcné ceny z nakladatelství Albatros a dva dny plné překvapení v Praze!

Pozor, soutěžit můžete jen od 8. 1. do 28. 2. 2016!

Přihlaste se přes váš profil na Čtení pomáhá, kde kliknutím na odkaz potvrdíte účast v soutěži. Dál už to znáte! Zapojte všechny spolužáky, čtěte spolu knihy, vyplňujte testy, a když bude právě vaše třída ta nejaktivnější, tedy s nejvyšším počtem správně vyplněných testů na žáka, výhra je vaše. Tentokrát bude konkurence opravdu tvrdá, protože soutěžíme napříč všemi kategoriemi. Vyhrát tak může jediná třída. Tak hurá do toho!

 

Kompletní pravidla soutěže najdete zde.