Soutěž: Čtěte se slonem Bobem 2015

18.02.2015 08:44

Národní pedagogické muzeum a knihovna J. A. Komenského vyhlašuje výtvarnou a literární soutěž ČTĚTE SE SLONEM BOBEM 2015

na téma „Řemesla dnes a před sto lety“. Cílem soutěže je podpora čtenářské gramotnosti a podpora technického vzdělávání.
Soutěže se mohou zúčastnit školy, školní knihovny, dětská oddělení knihoven, praktické a speciální školy a sociální zařízení.

Soutěž probíhá ve dvou oblastech; výtvarné a literární.
Výtvarná část „Staň se ilustrátorem!“ je určena dětem z MŠ a 1. stupně ZŠ. Úkolem je namalovat libovolnou výtvarnou technikou obrázek s tématem řemesel, a to na základě přečtené knížky s touto tematikou.
Úkolem literární části „Staň se spisovatelem!“ je napsat povídku, básničku, úvahu či komiks na jedno z témat:

  • „Jaké řemeslo byste si vybrali před sto lety?“
  • „Jaké řemeslo byste si vybrali dnes?“

Povídku je možné doplnit vlastní ilustrací. Literární část soutěže je určena pro děti do 15 let (6. – 9. třída ZŠ a 1. - 4. třída víceletých gymnázií, mohou se však zapojit i děti mladší).

Soutěž potrvá do 17. 4. 2015. Výherce bude vybírat odborná komise sestavená pro každou oblast soutěže zvlášť. Výherci všech kategorií budou vyhlášeni a odměněni věcnými cenami dne 28. 5. 2015 na slavnostním vyhlášení, které se uskuteční v prostorách Pedagogické knihovny J. A. Komenského v Mikulandské 5, 116 74 Praha 1.

Na základě hlasování na našich webových stránkách www.npmk.cz bude ve výtvarné části udělena také Cena čtenářské veřejnosti.

Podrobné informace naleznete na slon.npmk.cz.

 

Plakát zde: bob2015_plakat_a4.pdf (315 kB)